Brazil: Uhapšen još jedan iz grupe terorista

Brazilske vlasti uhapsile su poslednjeg osumnjičenog za pripadnost grupe planirala da izvede napade tokom Olimpijskih igara, saopštila je brazilska policija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

15:38

Default images

Muškarac je uhapšen kasno sinoć u gradu Komodoro, u centralno-zapadnom delu Brazila, prenela je agencija AP.

Policija navodi da je on prebačen u pritvor, ali nije navela više detalja o osumnjičenom ili hapšenju.

Ministar pravde Brazila je u četvrtak saopštio da je uhapšena grupa od 10 ljudi, a da se za dvojicom traga. Jedan od te dvojice uhapšen je juče, kad se predao policiji u brazilskoj državi Mato Groso.

Deset Brazilaca koji su u četvrtak uhapšeni obećali su lojalnost Islamskoj državi i na društvenim mrežama planirali da izvedu napade tokom Olimpijade narednog meseca.

Brazilski zvaničnici ističu da su osumnjičeni bili simpatizeri IS, ali nisu putovali u Siriju ili Irak, niti su imali bilo kakvu obuku za izvršavanje terorističkih napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: