Rusija pomaže Trampu jer se dopada Putinu - "nova šala"

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp negirao je navode da Rusija pokušava da pomogne njegovoj kampanji objavljivanjem na hiljade procurelih mejlova DNC.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.07.2016.

15:09

Rusija pomaže Trampu jer se dopada Putinu -
Foto: Gettyimages

Vikiliks je juče objavio oko 20.000 imejlova Demokratske stranke, koji sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanje senatora iz Vermonta Bernija Sandersa.

Tramp je danas na Tviteru napisao da su navodi da je Rusija objavila mejlove zato što se američki milijarder dopada ruskom predsedniku Vladimiru Putinu "nova šala koja kruži gradom", prenela je agencija AP.

Menadžer kampanje najizglednije kandidatkinje demokrata za predsednika SAD Hilari Klinton, Robi Muk, juče je optužio "ruske državne igrače" za hakovanje mejlova DNC-a kako bi pomogli Trampu.

Muk je za CNN rekao da nije slučajnost da su mejlovi objavljeni neposredno uoči današnjeg početka Konvencije Demokratske stranke u Filadelfiji, na kojoj bi Klintonova trebalo zvanično da bude imenovana za kandidatkinju za predsednika.

Neki republikanci koji se protive Trampu su ga prethodnih meseci optuživali da je prijateljski raspoložen prema Putinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: