Erdogan i Putin sve bliži, Čavušoglu rekao "hvala"

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izrazio je zahvalnost predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na "bezuslovnoj podršci" vladi u Ankari.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

12:50

Erdogan i Putin sve bliži, Čavušoglu rekao
Foto: Getty Images

"Rusija nam je izrazila bezuslovnu podršku. Pre svega, želeo bih da se zahvalim gospodinu Putinu i drugim ruskim zvaničnicima", rekao je Čavušoglu, za turski televizijski kanal "Haberturk", preneo je ruski TASS.

On je kazao i da bi sastanak ruskog predsednika i njegovog turskog kolege Redžepa Tajipa Erdogana mogao da bude održan u avgustu pre Samita G-20.

"Ovaj sastanak će biti usredsređen na uklanjanje ekonomskih barijera i druge korake potrebne za obnavljanje bilateralnih odnosa", naveo je Čavušoglu.

Odnosi Rusije i Turske su se duboko poremetili nakon što je iznad Turske oboren ruski vojni avion, ali su naglo otoplili nedavno kada je predsednik Turske Redžep Erdogan uputio izvinjenje Putinu i porodici stradalog pilota.

Od tada, stiglo je više signala da je na pomolu "veliko pomirenje" dve zemlje, kako iz Turske, tako i iz Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: