Predsednik opštine kaže: Kršićemo i zakon zarad građana

Novi predsednik niške Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević je rekao da će "tamo gde mora, a u interesu je građana", svesno kršiti zakone, pišu Južne vesti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

14:51

Default images

Kako prenosi portal, Vasiljević je govoreći o planovima za rad Opštine i izazovima sa kojima će se susretati za TV "Zona plus" rekao da je, kada je interes građana u pitanju spreman i na "rizik da ponekad bude sankcionisan" od strane državnih revizora ili inspekcija.

Takav stav izneo je uz tvrdnju da neke poslove Opština ne može da obavi na legalan način.

"Zato što uvek i u svakom trenutku ćemo, moguće, biti optuživani da nenamenski koristimo sredstva. Ali mi moramo da menjamo stvari i mi moramo da budemo na službi građanima Opštine Pantelej - rekao je Vasiljević.

U izjavi za "Južne vesti" Vasiljević pojašnjava da je problem u nedovoljnim i često nejasnim ovlašćenjima koje opštine imaju."

"Jednostavno, gde god upotrebite nadležnosti koje Opština ima, gde god upotrebite sredstva, može da se kvalifikuje kao nenamensko trošenje. A mi ćemo tamo gde moramo, gde moramo, da prihvatimo i takvu kvalifikaiciju da odradimo ljudima, da im izađemo u susret", kaže Vasiljević.

Vasiljević je funkcioner SNS, koji je u prethodnom skupštinskom sazivu bio narodni poslanik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: