Turska: Pripreme za prvi miting jedinstva u osudi puča

Turska se danas priprema za prvi miting jedinstva čiji je cilj osuda krvavog pokušaja puča protiv predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2016.

15:39

Turska: Pripreme za prvi miting jedinstva u osudi puča
Foto: Gettyimages

Predviđeno je miting bude održan kasnije danas na trgu Taksim u Istanbulu, a sazvala ga je najveća opoziciona sekularna stranka levog centra Republikanska narodna partija, prenosi AFP.

Da bi se iskazalo patriotosko jedinstvo, međutim, mitingu će se priključiiti i Erdoganova konzervativno islamska partija Pravde i razvoja (AKP).

Jedan zvaničnik AKP je nešto ranije rekao da će ta partija preduzeti mere da spreči bilo kakve probleme sa pristalicama opozicije, naglašavajući "da nastoje da ovakve skupove pretvore u mogućnost za nacionalno jedinstvo i zajednički festival proslave demokratije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: