Kolaps u VB: Desetine hiljade vozila u koloni, čekaju 15 h

Hiljade vozila zaglavljeno je 15 sati u okolini trajektne luke Dover zbog pojačanih bezbednosnih provera koje su uveli francuski carinici posle napada u Nici.

Izvor: Beta

Nedelja, 24.07.2016.

13:20

Kolaps u VB: Desetine hiljade vozila u koloni, čekaju 15 h
Foto: Tanjug

Kilometarska kolona vozila čeka da pomorskim tunelom ispod Lamanša pređe u Francusku, a britanska granična policija "priskočiće" u pomoć francuskom kolegama, prenele su agencije.

Britanski mediji javljaju da se u kilometarskoj koloni nalazi nekoliko desetina hiljada vozila, kao i da su brojni turisti proveli noć u svojim automobilima.

Kako se navodi, uprkos složenoj graničnoj proceduri, na francuskom prelazu dežura mali broj carinika.

Britanski zvaničnici upozoravaju da su motorciklisti izloženi posebnom riziku jer su primorani da čekaju više od pet sati na otvorenom, po visokim temperaturama, kako bi se ukrcali na trajekte.

Ogorčeni britanski turisti, koji letovanja rado provode na francuskom primorju, burno reaguju na društvenim mrežama zbog kilometarskog zastoja, pitajući da li je višesatno čekanje na ulaz u Francusku kazna zbog bregzita.

Pojedini motorciklisti žalili su se da su proveli više od 15 sati zbog pojačanih bezbednosnih procedura, a situaciju dodatno komplikuju visoke temperature i veliki broj putnika.

Policijski helikopteri podelili su više od 11.000 boca flaširane vode blokiranim vozačima i putnicima, među kojima ima mnogo dece.

Putnicima se savetuje da ponesu na put dovoljno vode, hrane, kao i da se naoružaju strpljenjem ako kreću ka Francuskoj.

Francuske vlasti saopštile su da se velike gužve rezultat pojačanih bezbednosnih mera zbog vanrednog stanja posle nedavnih terorističkih napada na civile u toj zemlji.

Luka Dover je raskršće za britanske turiste koji putuju u Francusku, Španiju, Švajcarsku i druge popularne destinacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: