U bombardovanju Alepa pogođene četiri bolnice, umrla beba

U vazdušnim udarima na sirijski grad Alepo su u poslednjih 24 sata pogođenje četiri improvizovane bolnice, kao i lokalna banka krvi.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.07.2016.

11:28

U bombardovanju Alepa pogođene četiri bolnice, umrla beba
Foto: Thinkstock

Nezavisno udruženje sirijskih lekara (IDA) navodi da je u jednoj od bombardovanih bolnica, koja se nalazi u istočnom delu Alepa, preminula beba stara dva dana, prenela je agencija AFP.

Dete je preminulo nakon što je u bombardovanju oko 1 sat posle ponoći po lokalnom vremenu oštećen dovod kiseonika u inkubator, a to je bio drugi put u samo devet sati da se ta dečja bolnica našla na udaru vojnih aviona, saopštila je IDA.

"Lekari su samo mogli da viču kolegama da se sakriju i da zaštite bebe", navodi se u saopštenju Udruženja.

IDA ističe da će sve četiri pogođene bolnice prekinuti sa radom "kao rezultat eskalacije vazdušnih napada sirijskih i ruskih aviona na zdravstvene ustanove u Alepu".

Svetska zdravstvena organizacija je ranije saopštila da je Sirija prošle godine bila najopasnije mesto za rad zdravstvenih radnika, budući da je tokom 2015. zabeleženo 135 napada na zdravstvene ustanove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: