Nemački zvaničnici za veću kontrolu oružja i izmenu zakona

Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel založio se za veću kontrolu prodaje oružja nakon što je u petak naoružani napadač u Minhenu ubio devet, a ranio 27 osoba.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.07.2016.

08:58

Nemački zvaničnici za veću kontrolu oružja i izmenu zakona
Foto: Gettyimages

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer najavio preispitivanje nemačkih zakona o oružju.

"Moramo da nastavimo da činimo sve što možemo da ograničimo i strogo kontrolišemo pristup smrtonosnom oružju", rekao je on za medijsku grupu Funke.

Gabrijel, koji je lider nemačkih socijaldemokrata, rekao je da nemačke vlasti istražuju koliko je napadač, 18-godišji Nemac iranskog porekla došao do oružja uprkos znacima da je imao ozbiljne psihološke probleme.

"Kontrola oružja je važno pitanje", rekao je on, prenosi Rojters.

Istovremeno je ministar unutrašnjih poslova De Mezijer, koji je član demohrišćana kancelarke Angele Merkel rekao u intervjuu za današnji "Bild am Zontag" da planira preispitivanje nemačkih zakona o oružju i da će tražiti njihovo poboljšanje.

On je naveo da su nemački zakoni po tom pitanju već veoma striktni, što smatra adekvatnim ali je dodao da je od ključnog značaja razumeti kako je napadač došao u posed oružja koje je upotrebio.

"Onda moramo da procenimo veoma pažljivo da li su i gde potrebne nove zakonske izmene", rekao je De Mezijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: