Tramp proširio "crnu listu", i Francuzi od sada na njoj

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp kaže da bi zemlje poput Francuske koje su pogođene terorizmom mogle da budu podvrgnute ekstremnoj imigracionoj kontroli

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.07.2016.

08:36

Tramp proširio
Foto: Gettyimages

Kako je naveo Tramp, to bi bila jedna od mera za sprečavanje terorističkih napada u SAD.

Na pitanje novinara teelvizijske mreže En-Bi-Si da li bi taj njegov predlog mogao da dovede do toga da samo malom broju ljudi iz Evrope bude dopušten ulazak u SAD, Tramp je odgovorio: "Možda se i to dogodi. Moramo da budemo pametni, oprezni i jaki", prenela je agencija AP.

Taj američki milijarder je pre nekoliko meseci predložio privremenu zabranu ulaska muslimana iz inostranstva u SAD i kritikovao administraciju predsednika Baraka Obame zato što nastavlja da prima izbeglice iz Sirije.

Tramp je i u obraćanju učesnicima Nacionalne konvencije Republikanske stranke u četvrtak rekao da SAD "moraju odmah da zaustave imigraciju iz svake zemlje koja je ugrožena terorizmom dok se ne uvedu strože kontrole na granicama", ali nije pomenuo ni muslimane, ni Siriju, Irak ili druge bliskoistočne zemlje, navodi AP.

On je u intervjuu En-Bi-Siju ukazao na "specifične probleme" u Nemačkoj i Francuskoj, koje su poslednjih nedelja bile pogođene terorističkim napadima.

Na konstataciju voditelja da su te zemlje ugrožene terorizmom, Tramp je rekao: "Zaista jesu. I znate zašto? To je njihova krivica, zato što su dozvolili ljudima da dođu na njihovu teritoriju."

On je zatim predložio "ekstremnu imigracionu kontrolu" i dodao: "Moramo da budemo oštri, moramo da imamo stroge standarde. Ako čovek ne može da dokaže ono što mora da dokaže, neće ući u ovu zemlju."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: