Priključak za struju prepreka za povratak dece

Meštani sela Stenjevac kod Despotovca rešili su da svom komšiji Filipu Milosavljeviću pomognu da zadrži troje dece.

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2016.

16:30

Priključak za struju prepreka za povratak dece

Sredili su mu kuću i stvorili uslove za bolji život, međutim, deca još uvek ne mogu da se vrate. Problem je što priključak za struju, koji je trebalo da obezbedi despotovački Centar za socijalni rad, Filip čeka od decembra prošle godine.

U ovoj čakmari godinama je živela porodica Filipa Milosavljevića. Nakon izrečene mere pojačanog nadzora nad roditeljskim staranjem, komšije despotovačkog Stenjevca, su mu priskočile u pomoć. Prikupili su novac i sredili mu davno započetu kuću.

Struja je uvedena krajem prošle godine ali priključak, koji je obećao despotovački centar za socijalni rad, nikako da stigne. Radovi su tada stali a meštani su ogorčeni.

Filip Milosavljević, otac troje dece, koja trenutno žive sa babom i dedom u Vranju, kaže da mu je struja neophodna kako bi ispunio sve uslove za povratak dece .

Ako bi i ovo malo dece otišlo to bi bilo pogubno za selo, pričaju meštani Stenjevca.

Zbog opasnosti od urušavanja čakmare despotovački Centar za socijalni rad je zahtevao da Filipova deca budu izmeštena dok on ne obezbedi bolje uslove za život porodice. Uprava ove ustanove je još jednom, sada javno, obećala da će Filipu obezbediti priključak za struju.

Pre deceniju selo Stenjevac kod Despotovca je imalo skoro dve hiljade stanovnika. Sada ih je oko šest stotina. Žejla im je da zadrže decu u selu. U kuću Filipa Milosavljevića uložili su pet hiljada evra i iščekuju povratak njegove dece.

Imaju 165 domova a aktivnih je maksimalno 110. Kuća je opremljna znog same dece. Traže donatore za dečju sobu, kuhinju, hidorforska stanica...dodatno opremi dnevna soba. Filip je podneo sve molbe I potrebnu dokumentaciju

Porodica Filipa Milosavljevića misli da u Centru za socjlani rad nema dovoljno volje da se Filipov problme reši. Selo sada ima oko šest stoima birača. To je oko osam stotina stanovnika.

Pet hiljada evra uložili u sređivanje kuće.

Filipova kuća je sagrađena tradicionalnom mobom. Njegove komšije su se udružile kako bi njemu bilo bolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: