Minhen: Na mestu napada se čuju samo plač i novinarska reč

U delu Minhena u kojem se dogodio napad atmosfera je i dalje haotična i prisutne su jake policijske snage, javlja novinarka B92 sa lica mesta.

Izvor: B92

Subota, 23.07.2016.

20:06

Minhen: Na mestu napada se čuju samo plač i novinarska reč
Foto: GettyImages

Osim toga, tržni centar „Olimpija“ kod kojeg se dogodio napad i dalje je blokiran.

Građani dolaze da polože cveće i sveće na mesta ne kojem je devet ljudi ubijeno i na taj način im odaju počast.

Tu su i članovi njihovih porodica i iz tog dela Minhena samo se može čuti plač i novinarska reč, navodi novinarka B92 sa lica mesta.

U ostalim delovima grada život teče svojim tokom.

Policija je ranije tokom dana u kući 18-godišnjeg Nemca poreklom iz Irana pronašla literaturu o masovnom ubici Andreasu Brejviku, kao i o tome zbog čega studenti ubijaju.

Građani Minhena sa kojima je novinarka B92 razgovarala ističu ista pitanja – zašto je jedna takva osoba bila na slobodi, zašto nije u bolnici, koja bolnica je dozvolila da jedan bolesnik isplanira napada i zbog čega poseduje oružje za koje nije imao dozvolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: