Oland i Merkel: Veća saradnja protiv onih koji seju strah

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel usaglasili su se da je potrebna pojačana saradnja protiv onih koji seju atmosferu straha.

Izvor: Beta/AFP

Subota, 23.07.2016.

18:34

Oland i Merkel: Veća saradnja protiv onih koji seju strah
Foto: GettyImages

Oland je u telefonskom razgovoru ponovio podršku i solidarnost Francuske prema Nemačkoj, navodi se u saopštenju Jelisejske palate.

Kako navode, napad u Minhenu u kojem je stradalo deset osoba zajedno s napadačem je "gnusno delo u cilju stvaranje atmosfere straha".

Merkel je na konferenciji za novinare rekla da je jučerašnji napad u Minhenu "užasan". Napad je izvršio 18-godišnji Nemac iranskog porekla koji je očigledno imao psihičkih problema.

Prema njenim rečima, nemačke bezbednosne službe će "učiniti sve što je u njihovoj moći da zaštite slobodu i bezbednost svakog pojedinca".

To je treći napad na civile u zapadnoj Evropi za manje od deset dana. Prvi je bio 14. jula u Nici, na jugu Francuske gde su poginule 84 osobe, a posle čega je usledio napad sekirom u vozu u Bavarskoj, gde je povređeno pet osoba i ubijen napadač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: