Među žrtvama napada u Minhenu kosovski Albanci, Turci, Grk

Među devet žrtava napada u tržnom centru u Minhenu su tri Turčina, tri kosovska Albanca i jedan Grk.

Izvor: B92

Subota, 23.07.2016.

13:53

Među žrtvama napada u Minhenu kosovski Albanci, Turci, Grk
Foto: Gettyimages

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu je u intervjuu za tursku televiziju NTV naveo da su turske žrtve za sada identifikovane samo kao dvoje tinejdžera i žena.

Agencija podseća da u Nemačkoj živi veliki broj pripadnika turske zajednice.

Grčko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je i jedan državljanin Grčke među devet žrtava napada u Minhenu.

"Posledica jučerašnjeg tragičnog incidenta u tržnom centru Olimpija u Minhenu je, nažalost, da je i jedan grčki građaninmeđu nevinim žrtvama", navodi se u saopštenju ministarstva u Atini.

Kosovski portal Košev.info objavio je da je među poginulima u pucnjavi u Minhenu i troje Albanaca sa Kosova.

Portal navodi, pozivajući se na "Gazetu ekspres", da jedan od poginulih 21-godišnji Dijamant Zabergja. Njegov otac je na Fejsbuku napisao mu je sin ubijen od strane "terorističke ruke." Među poginulima su i Sabina Sulja i Armela Segaši.

U jučerašnjoj pucnjavi u Minhenu 18-godišnji Nemac iranskog porekla usmrtio je devet, a ranio 27 ljudi, da bi na kraju izvršio samoubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: