Okončana talačka kriza u Jerevanu

Naoružana grupa, koja je zauzela bazu policijske patrole i inspekcije u Jerevanu, oslobodila je poslednjih četvoro policajaca.

Izvor: B92

Subota, 23.07.2016.

13:26

Default images

Time je okončana okončana višednevna talačka kriza u toj zemlji, saopštili su danas zvaničnici.

Teško naoružana grupa napadača, pristalica jermenske opozicije, ostala je, međutim, u zgradi, preneo je AFP.

Viši vojni oficir Vitalij Balasanjan, koji je imao ulogu posrednika u pregovorima sa napadačima tokom talačke krize, rekao je da su jutros prvobitno oslobođena dva policajca "bez ikakvih uslova".

Potom su otmičari pristali da oslobode još dva, poslednja taoca, ukoliko im se dozvoli da se obrate predstavnicima medija, dodao je on.

Grupa pristalica opociziconara i bivšeg vojnog komandanta Žiraira Sefiljana, koji se nalazi u zatvoru, upala je 17. jula u zgradu policije u Jerevanu, i ubila jednog policajca, a nekoliko uzela za taoce.

Naoružana grupa tražila je ostavku predsednika Serža Sargsjana i puštanje na slobodu Sefiljana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: