Ko je napadač iz Minhena?

Iako su prvo stizale informacije o trojici napadača, policija je objavila da je reč o jednom koji je izvršio samoubistvo posle napada.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.07.2016.

21:59

Ko je napadač iz Minhena?
Foto: GettyImages

Njegov identitet još nije objavljen.

Nejasno je ko su napadači, kažu sagovornici CNN iz Minhena, a ne isključuje se mogućnost da su oni Nemci, javio je ranije CNN.

Policija je nakon toga istakla da ih je trojica, da su naoružani i opasni, kao i da su u bekstvu.

Naime, jedan svedok, koji je uspeo da pobegne iz tržnog centra, kaže da je lice, koje je pucalo na ljude koji su se našli u tom zdanju, upućivao uvrede strancima. To ukazuje na desničarski motiv, posebno što svedok tvrdi da je bio obučen kao neonacista.

"Najpre, dok sam radio u radnji, čuo sam glasne krike, a kada sam izašao video sam ljude koji trče i viču 'bomba'. Izašao sam iz radnje i video jedno lice koje se približava tim ljudima koji beže", prepričao je svedok televiziji RTL stravične scene.

Napadač je, dok je repetirao pištolj, navodno pre pucanja upućivao uvrede strancima.

Policija nije mogla da potvrdi te uvrede.

Portparol minhenske policije Markus da Gloria Martins rekao je, odgovarajući na pitanja novinara, da trenutno nema naznake da se radi o islamističkom napadu, ali da je istraga tek u ranoj fazi.

Isto tako nije mogao da potvrdi izjave svedoka da je napadač uzvikivao uvrede strancima.

On je kazao da je u toku policijska potraga za "do tri lica”.

Da Gloria Martins je rekao da se na osnovu izjava svedoka, koje nisu mogle biti proveravane, polazi od toga da se radi o tri napadača.

Neobjašnjivo je za sada, kako su mogli da pobegnu, neprimećeni, sa mesta napada, pisali su mediji.

U šoping centru "Olimpija" u Minhenu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno najmanje devet ljudi, a gradske vlasti su potom proglasile vanredno stanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: