Obama: Trampova "apokalipsa u SAD" ne odgovara stvarnosti

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je u da apokaliptična slika Amerike koju je predstavnio Donald Tramp "ne odgovara stvarnosti" koju vide Amerikanci.

Izvor: B92

Petak, 22.07.2016.

22:31

Default images

"Ta ideja da je Amerika na ivici kolapsa, ta vizija opšteg nasilja i haosa, to stvarno ne odgovara onome što ljudi doživljavaju", rekao je Obama na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Meksika Enrikeom Penjom Nietom.

"Ne mogu se donositi dobre odluke, ako su zasnovane na strahu i ako se ne zasnivaju na činjenicama", rekao je on.

"Amerika je mnogo manje nasilna nego što je bila pre 20 ili 30 godina, a imigracija je mnogo manji problem ne samo nego što je bila pre 20 ili 30 godina, nego i od kada sam postao predsednik", mada "to ne znači da smo rešili sve probleme", rekao je Obama.

"Stopa najtežeg kriminala u Americi opala je više pod mojim predsedavanjem nego za tri ili četiri decenije", rekao je on.

"Stopa nasilja je danas manja nego što je bila kada je Ronald Regan bio predsednik. I niže je nego kada sam preuzeo dužnost", dodao je on.

U pogledu broja policajaca ubijenih na dužnosti, predsednik je uveravao da ih je "znatno manje nego pod predsedavanjem Ronalda Regana".

"To su činjenice. To su podaci", insistirao je Obama.

Imigracija, stopa ilegalnih imigranata u Sjedinjenim Američkim Državama "danas je dve trećine manja u odnosu na dane kada je Ronald Regan bio predsednik".

"Mi imamo daleko manje ilegalnih radnika koji dolaze preko granice nego 1980-h ili 1990-ih godina ili kada je Džordž Buš bio predsednik. To je činjenica", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: