Grčko vazuhoplovstvo: Niko nije pratio Erdoganov avion

Prema izvorima iz grčkog ratnog vazuhoplovstva, turskog predsednika nisu proganjali nikakvi vojni avioni za vreme pokušaja puča prošle nedelje.

Izvor: B92

Petak, 22.07.2016.

15:45

Grčko vazuhoplovstvo: Niko nije pratio Erdoganov avion
Foto: Gettyimages

Redžep Tajip Erdogan je tvrdio je nakon neuspelog puča da je “izbegao smrt za samo nekoliko minuta“, jer su ga navodno presreli F-16 pod kontrolom pučista.

U turskim medijima objavljene su priče kako je pilot Erdoganovog aviona uverio presretače kako se radi o putničkom avionu punom ljudi, zbog čega su ih navodno vojni piloti poštedeli.

Međutim, grčki radari su pratili sve vreme let Erdoganovog predsedničkog aviona do sletanja u Istanbul.

Prema informacijama koje je dobila grčka SKAI medija grupa, Erdoganov avion ni u jednom trenutku nije bio u pratnji presretača niti bilo kojih drugih aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: