Beč: Strah od terorizma nikad veći

U Austriji je, nakon stravičnih događaja u svetu, strah od terorizma veći nego ikada, pokazuju rezultati istraživanja instituta "Junik riserč".

Izvor: Tanjug

Petak, 22.07.2016.

07:56

Beč: Strah od terorizma nikad veći
Foto: Getty Images

Dok se 2008. godine od terorizma plašilo "svega" 75 odsto građana Austrije, ove godine od međunarodnog terorizma strepi čak 83 odsto.

Istraživanje instituta pokazuje da dva od tri Austrijanaca razmišlja o tome šta bi kad bi se teroristički napad dogodio u njihovoj zemlji.

Svega dva odsto ispitanika nema nikakav strah od atentata pripadnika samozvane Islamske države.

Istovremeno 90 odsto stanovništva želi da u obezbeđivanju Austrije i vojska pomaže policiji.

Rezultati istraživanja pokazuju da 84 odsto smatra da je jasan zadatak vojske da deluje u zemlji, a četiri od pet Austrijanaca bi želelo da vojska preuzme više zadataka u borbi protiv terorizma u Austriji.

Takođe samo 38 odsto smatra da bi vojska trebalo da učestavuje u borbi protiv terorizma u inostranstvu.

"Terorizam je najveća bezbednosna pretnja u Evropi. Zato je prioritet borba protiv međunarodnog terorizma", ocenjuje rezultate istraživanja ministar odbrane Hans Peter Doskocil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: