SAD: Policajac upucao crnca iako je držao ruke uvis VIDEO

Policajac na Floridi pucao je na crnca, staratelja autistične osobe, dok je ležao s podignutim rukama pre nego što je pogođen.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.07.2016.

14:39

SAD: Policajac upucao crnca iako je držao ruke uvis VIDEO
Screenshot

Zamenik šefa policije u Majamiju Nil Kuevas rekao je za Majami herald da je policajac reagovao na poziv u ponedeljak posle navoda da je jedan čovek pretio da će se ubiti.

Kad je stigao, policajac je video 47-godišnjeg Čarsla Kinsija, terapeuta koji radi s ljudima sa smetnjama, pokušavajući da 27-godišnjeg pacijenta vrati u dom iz kojeg je izašao.

Kuevas je rekao da je policajac naredio Kinsiju i pacijentu, koji je sedeo na ulici igrajući se s malim kamionom, da legnu na zemlju. Kinsi je legao i pružio ruke pokušavajući da pacijenta navede da posluša naređenje. Policajac je tad tri puta pucao, pogodiviši Kinsija u nogu, rekao je Kuevas, dodajući da nije pronađeno nikakvo oružje.

Kinsijev advokat dao je u sredu listu Majami herald snimak s mobilnog telefona koji je napravljen pre pucanja. Na njemu se vidi kako Kinsi leži na ulici na leđima podignutih ruku i kako traži od policajca da ne puca na njega, dok autistična osoba viče "ućuti".

Policija nije objavila ime policajca koji je pucao na Kinsija, ali je navela da je privremeno suspendovan.

U izjavi za televiziju WSVN-TV Kinsi je rekao da je više brinuo o pacijentu nego o sebi.

"Sve dok su mi ruke podignute, neće pucati na mene. To sam mislio. Neće pucati na mene. Baš sam pogrešio", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: