Erdogan početkom avgusta ide kod Putina

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, sastaće se početkom avgusta u Rusiji, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2016.

12:55

Erdogan početkom avgusta ide kod Putina
Foto: Tanjug, arhiva

"Oni su se dogovorili da se sastanu početkom avgusta u Ruskoj Federaciji, ali tačan grad i datum se još razmatraju", rekao je Peskov novinarima.

Prema njegovim rečima, trenutno se "preko diplomatskih kanala" radi na pripremama tog sastanka.

Peskov je demantovao glasine da bi sastanak mogao da bude održan u Bakuu, prenela je agencija Tass.

"Ne, to nije istina. U Bakuu će biti održan trilateralni sastanak predsednika Rusije, Azerbejdžana i Irana", dodao je on.

Podsetimo, prvi razgovor dva predsednika obavljen je krajem juna posle sedam meseci, koliko su odnosi dve zemlje zategnuti pošto je Turska oborila ruski vojni avion koji je učestvovao u operacijama u Siriji.

Putin i Erdogan tada su razgovarali preko telefona čitavih 45 minuta i, između ostalog, dogovorili i sastanak u "četiri oka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: