O čemu su razgovarali Obama i Erdogan?

Američki predsednik Barak Obama razgovarao je danas sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i ponudio mu pomoć SAD u istrazi o pokušaju puča.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.07.2016.

20:47

O čemu su razgovarali Obama i Erdogan?
Foto: Tanjug, arhiva

Obama je pozvao tursku vladu da pokaže uzdržanost u krivičnom gonjenju odgovornih za pokušaj državnog udara.

Portparol Bele kuće Džoš Ernest rekao je da su dva lidera razgovarala i o statusu turskog sveštenika koji živi u SAD, Fetulaha Gulena, koga Erdogan optužuje da stoji iza pokušaja puča i čije je izručenje Turska najavila da će tražiti, prenosi Rojters.

Ernest je rekao da je turska vlada s tim u vezi poslala materijal u elektronskoj formi američkoj vladi i da američki zvaničnici razmatraju taj materijal.

Portparol Bele kuće je istakao da će bilo kakav zahtev za izručenje koji Turska podnese biti procenjen u skladu sa odredbama sporazuma između dve zemlje, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: