Generalštab: Neutralisani svi elementi odgovorni za puč

Komanda turske vojske objavila je da su “neutralisani svi elementi odgovorni za pokušaj puča prošlog petka uveče”.

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2016.

13:28

Generalštab: Neutralisani svi elementi odgovorni za puč
Foto: GettyImages

AP prenosi da je u pisanom saopštenju koje je jutros poslato iz kabineta Generalštaba turske vojske navedeno da su "svi teroristički elementi ugušeni na nivou cele zemlje do četiri sata popdne u nedelju".

U saopštenju je takođe istaknuto da su političko vođstvo, heroizam bezbednosnih snaga i hrabrost javnosti "dali neophodan odgovor zmijama u našim redovima".

Osim toga, oni navode da većina pripadnika turske vojske nije imala nikakve veze sa neuspelim pokušajem vojnog puča 15. jula.

U saopštenju se navodi da je Generalštab prve informacije da je puč u toku dobio u petak u 16 sati po lokalnom vremenu i da je o tome obavestio nadležne službe, preneo je Rojters.

Generalštab je najavio da će "najoštrije kazniti" svakog pripadnika oružanih snaga koji je učestvovao u, kako se navodi u saopštenju, "ovoj sramoti".

Prema zvaničnim podacima iz kabineta turskog premijera Binalija Jildirima tokom pokušaja puča ubijeno 232 i ranjeno 1.541 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: