Dačić: Puč u Turskoj kao 5. oktobar, fali samo pesnica

Lider socijalista Ivica Dačić pokušaj vojnog puča u Turskoj uporedio je sa demokratskim promenama u Jugoslaviji 5. oktobra.

Izvor: Beta

Nedelja, 17.07.2016.

15:28

Dačić: Puč u Turskoj kao 5. oktobar, fali samo pesnica
Foto: Tanjug

Govoreći o najvećim dostignućima SPS-a u prethodnih 26 godina, Dačić je istakao Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244, ali i ponovio da se opravdanost bombardovanja Srbije 1999. godine treba ispitati.

"Novi ministar spoljnih poslova Engleske Boris Džonson je u svim aktivnostima u Srbiji učestvovao 1999. godine sa srpskim narodom na mostovima, jer je bio protiv bombardovanja Srbije, odnosno Savezne Republike Jugoslavije", kazao je Dačić dodavši da će "kad-tad, neko odgovorati za bombardovanje".

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Srbije, rekao je da Srbija "ima neslaganja sa Turskom", ali je i osudio pokušaj puča u toj zemlji, poredeći ga sa 5. oktobrom 1999. godine u Srbiji.

"Dobro znate šta naša partija misli o tim pučevima, o nasilnom dolasku na vlast. To ništa nije donelo srpskom narodu, pa neće ni turskom, a siguran sam da taj puč ima dosta primesa sa strane i možda mu samo fale neka oruđa i neke slike, ili ono što se kod nas dešavalo, pesnica, Otpor, pištaljke. Sada je potpuno jasno da je obaranje ruskog aviona izveo pilot koji je pripadao pučistima, a danas kada je Turska obnovila veze sa Rusijom, to očigledno nekome nije odgovaralo", ocenio je Dačić.

Glavni odbor socijalista odlučio je da Slavica Đukić Dejanović zameni Aleksandra Antića na funkciji zamenika predsednika stranke.

Osim toga, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma predložio je da Dačić bude kandidat njihove koalicije na predsedničkim izborima 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: