Kadirov: Prozapadna vojska stoji iza pokušaja puča

Iza pokušaja vojnog udara u Turskoj stoje prozapadno orijentisana vojska, smatra čečenski lider Ramzan Kadirov.

Izvor: Tanjug

Subota, 16.07.2016.

17:49

Default images
Foto: Gettyimages

On je na svom Instagram profilu napisao da su turski generali navikli da intervenišu u politiku i diktiraju turskom rukovodstvu kako da vode domaću i spoljnu politiku, preneo je Tas.

"Svaki pokušaj dolazio je iz prozapadno orijentisane vojske. Iako je Erdoganovo ponašanje ambivalentno, on je počeo da vodi sve nezavisniju politiku od Zapada", primetio je lider ruske Ccenske Republike.

Takav pristup se, kako je ocenio, verovatno nije dopao prozapadnoj vojsci i pokušaj puča je očigledno izazvan "Erdoganovom željom da islamizuje zemlju, oživi Osmansko carstvo".

Ti ljudi verovatno ne znaju gde su bile granice Osmanskog carstva, i ne znaju da nijedan savremeni političar, pa ni Erdogan, ne mogu da postave takav cilj, rekao je on.

Kadirov je dodao da svi vojni udari vode do ozbiljnih posledica i poželeo je turskom narodu da što pre povrate mir i stabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: