Napadač je Muhamed Lahuaiej Bulel - šta se dosad zna

Napadač iz Nice zove se Muhamed Lahuaiej Bulel (31), ima dvojno državljanstvo Francuske i Tunisa, i živi na severu Nice, objavio je list "Nica maten".

Izvor: B92

Petak, 15.07.2016.

11:49

Napadač je Muhamed Lahuaiej Bulel - šta se dosad zna
Foto: Tanjug

Kako se navodi, Bulel je pre napada radio kao vozač u kurirskoj službi, otac je troje dece i poznat je policiji po prekršajima, "delinkventskom ponašanju i nasilničkom ponašanju". Prema policijskoj dokumentaciji, on nije bio označen kao osoba koja je prošla kroz radikalizaciju.

Njegov stan je pretresen rano jutros, a policijski timovi pokušavaju da utvrde da li je imao pomagače. Nekoliko Bulelovih rođaka je privedeno na saslušanje.

Motiv za napad nije poznat, a prema dostupnim informacijama, beli kamion kojim je izvršen iznajmljen je pre nekoliko dana, što ukazuje na to da je napad planiran.

Mediji navode da je Bulel rođen u Tunisu, ali da dugo živi u Nici. Vlasti Tunisa su saopštile da napadač iz Nice nije na njihovim listama lica povezanih sa terorizmom. Objavljeno je da je poslednji put boravio u Tunisu pre četiri godine.

Bulel nije ni na listama sumnjivih koje imaju francuski obaveštajci.

AFP je razgovarao i sa Bulelovim komšijama, koje su rekle da je bio "povučeni usamljenik". Opširnije u posebnoj vesti.

Policija je pronašla dokumenta dve osobe u kamionu posle napada, pretpostavlja se da jedna pripadaju Bulelu, ali nije poznato čija je druga lična karta.

Policija zasad nije zvanično potvrdila da je Bulel zaista bio za volanom kamiona, ali je agencija AP dobila potvrdu od svojih izvora.

Najmanje 80 ljudi je stradalo, a više od stotinu povređeno u francuskom gradu Nici kada je napadač pucao pa kamionom uleteo u puno šetalište .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: