SRS se buni zbog zatvorenika iz Gvantanama

SRS traži od vlasti da ukinu odluku o prihvatanju dva zatvorenika iz američkog zatvora Gvantanamo jer je to, navode, urađeno protivno Ustavu i zakonima Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.07.2016.

12:58

SRS se buni zbog zatvorenika iz Gvantanama

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović rekao je na konferenciji za novinare da je Srbija time postala saučesnik u brutalnom kršenju osnovnih ljudskih prava tih ljudi, da se time ugrožava bezbednost države i građana Srbije i da je vlast to uradila tajno, mimo propisa, zbog čega je potrebno hitno tu odluku poništiti

Šarović kaže da to nije rat u koji Srbija, sa bezbroj problema, treba da se meša i da to nije bitka koju Srbija treba da vodi.

"Sada će novi Gvantanamo za njih biti Srbija, oni će biti pod konstantnom kontrolom službi bezbednosti i potencijalno će predstavljati veliku opasnost za građane Srbije", rekao je Šarović i postavio pitanje zašto ih SAD ne integrišu u svoje društvo, ako već ne predstavljaju opasnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: