"Bregzit znači Bregzit? Poštujem, ali ne važi za Škotsku"

Premijerka Škotske Nikola Stardžon ponovila je da se izlazak Velike Britanije iz EU Bregzit ne odnosi na Škotsku koja je na referendumu glasala za ostanak u EU.

Izvor: Beta

Sreda, 13.07.2016.

18:52

Getty Images

Ona je ponovila stav škotske vlade nekoliko sati pre preuzimanja dužnosti Tereze Mej na mesto predsednice britanske vlade.

"Tereza Mej je rekla da Bregzit znači Bregzit. Poštujem što je postala nova britanska premijerka jer su Engleska i Vels glasali za izlazak iz EU. Međutim, to se ne odnosi na Škotsku koja je glasala za ostanak u Uniji", rekla je škotska premijerka novinarima u Londonu.

Prema njenim rečima, ona ima dužnost da poštuje odluku svojih građana i da štiti interese i odnose Škotske s EU.

Dejvid Kameron danas je zvanično napustio funkciju predsednika britanske vlade koju će tokom večeri preuzeti Tereza Mej, dosadašnja ministarka unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: