Vučić o Gvantanamu: Umirem od smeha čitajući gluposti

Premijer u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić kaže da je Srbija na osnovu Ustava, ali i bilaternih odnosa sa SAD, primila dva bivša zatvorenika iz Gvantanama.

Izvor: Beta

Sreda, 13.07.2016.

19:37

Vučić o Gvantanamu: Umirem od smeha čitajući gluposti
Tanjug

"Danas je najveći problem to da li jedna država koja drži pod video i ostalim vrstama nadzora to može da izdrži ili ne može. Te ljude smo primili po osnovu saradnje sa SAD u skladu sa Ustavom i bilateralnim odnosima sa SAD. A na osnovu kog sporazuma su naši ljudi s oružjem u Libanu ili na Kipru, to niko ne pita", rekao je Vučić novinarima u Aranđelovcu.

Vučić je kazao da je Nemačka primila pet puta više bivših pritvorenika iz Gvantanama, ali da se tome ne poklanja velika pažnja, kao što je to slučaj u Srbiji.

"Jesmo li deo sveta ili nismo? Srbija će sarađivati sa svima i uraditi ono što je najbolje za nju, a da njeni građani ne snose bilo kakve posledice", dodao je on.

Premijer je kazao i da "umire od smeha čitajući gluposti po novinama i na televizijama o toj temi".

Dva bivša pritvorenika iz američkog vojnog zatvora Gvantanamo na Kubi prebačena su u Srbiju, kao deo programa za zatvaranje tog zatvora.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije da se Srbija time pridružila grupi od 17 zemalja u Evropi koje su to učinile, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Albanija, Kazahstan, Slovačka, Gruzija, Španija, Nemačka, Belgija, Italija, Švajcarska, Irska, Portugalija, Mađarska, Bugarska, Letonija i Estonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: