BG: Od Brankovog do Skadarlije za 5.000 rsd i batine

Divlji taksisti prave velike probleme u Beogradu, za vožnju od Brankovog mosta do Skadarlije naplaćuju i do 5.000 dinara, a desi se i da neko dobije batine.

Izvor: B92

Utorak, 12.07.2016.

22:07

BG: Od Brankovog do Skadarlije za 5.000 rsd i batine
Foto: Thinkstock

Ruavak Hiuvatrnka (26), turista iz Indije, umesto po dobrom provodu, pamtiće svoj boravak u Beogradu po batinama. On je jedan u nizu stranih državljana koji se iz Srbije kući vraća sa ružnim uspomenama.

O tome kako se oni često nađu u ulozi žrtve beogradskih "divljih" taksista i ugostitelja, svedoči za "Novosti" Goran Marković, vlasnik apartmana na Dorćolu u kome je odseo pomenuti momak.

Prema Markovićevim rečima, Ruavak je sa još nekoliko drugova u noći između 3. i 4. jula izašao u provod na jedan od splavova kod Sajma. U sitne sate izašli su iz kafane, a mladić je ugledao samo jedan parkiran taksi.

“Pitao je taksistu koliko traži za vožnju do Skadarlije i ovaj je rekao 7.000 dinara, pa je dečko posumnjao da vozač hoće da ga prevari. S obzirom na to da sam ga upozorio kako da prepozna legalan taksi, da mora na tablici da ima oznaku TX, on je pogledao registraciju i shvatio da ima posla sa ‘divljim’ taksistom”, navodi Marković.

Ne želeći da plati tu sumu momak je počeo da se raspravlja sa vozačem. Taksista je razjaren vikao na njega i dve devojke koje su se zatekle na mestu incidenta i pokušale da pomognu mladićima.

Kada je prevoznik shvatio da će momci da pozovu policiju, napao je Ruavaka.

“Taksista je nasrnuo na dečka. Jednim udarcem oborio ga je na zemlju i nastavio mučki da ga bije. Pošto su bile ozbiljne povrede završio je u Urgentnom centru. Tamo mu je urađena kompletna dijagnostika i zavijeno desno rame. Nažalost, sa zavojem je napustio našu zemlju”, ističe Marković.

Marković se već godinama bavi iznajmljivanjem apartmana turistima, ima licencu i registrovan je u TOB. Razočaran je što mu prevaranti kvare posao.

“Iako sam se trudio da im ulepšam boravak, na kraju sam se izvinjavao, mada nisam kriv, za ono što su ovde doživeli. Problem je što su se neprijatne situacije događale i drugima. Čuo sam da im u restoranima konobari donesu tuđe ‘visoke’ račune i pošto ovi ne umeju da ih pročitaju, plate ih. Takođe, pričali su mi da od splavova kod Brankovog mosta ‘divlji’ taksisti naplaćuju turistima vožnju do Skadarlije od tri do pet hiljada dinara”, navodi Markovć.

Kako kaže, Englezi se i ne bune jer primete da su veliki računi, ali naviknuti na skup život ne prave probleme.

Međutim, Turci uđu u konflikt sa onima koji ispostavljaju nerealne cehove.

“Svi pričaju kako nam se povećava broj turista, ali skrećem pažnju nadležnima da ih. Nije dovoljno samo da ih dobrom ponudom privučemo da dođu, već da odavde ponesu dobre utiske i preporuče nas drugima”, zaključuje Marković za "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: