Skot: Hvala Srbiji što je zatvorenike primila u društvo

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izrazio je zahvalnost Srbiji što je primila dva bivša zatvorenika iz američkog vojnog zatvora u Gvantanamu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.07.2016.

14:11

Skot: Hvala Srbiji što je zatvorenike primila u društvo
Tanjug

On je ocenio da je sada važno da oni budu integrisani u srpsko društvo.

Američki diplomata je novinarima rekao da je prijem dva pritvorneika iz Gvantanama dugo planiran i da je to deo programa za zatvaranje tog vojnog zatvora.

Prema njegovim rečima, SAD imaju pomoć od mnogo zemalja u realizaciji tog plana, a Srbija je, među petnaestak evropskih zemalja, koje su primile zatvorenike iz Gvantanama.

“To je veliki humani gest”, naglasio je Skot.

On, međutim, nije želeo da govori o detaljima dogovora sa srpskim vlastima, ali je istakao da je najvažnije da su oni sada u Srbiji i da ih je Srbija primila.

“Mislim da je najvažnije da ovi ljudi primljeni u srpsko društvo, da mogu započeti novi život”, podvukao je Skot izrazivši uverenje da je Vlada Srbije već preduzela korake u tom pravcu.

Dvojica pritvorenika iz američkog vojnog zatvora u zalivu Gvantanamo na Kubi Muhamadija Davlatova iz Tadžikistana i Mansur Ahmad Saad al-Dafi iz Jemena prebačena su u Srbiju.

Ovo je prvi put da se u Srbiju šalju pritvorenici iz Gvantanama, gde će posle ovog transfera ostati 76 pritvorenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: