Počast žrtvama Srebrenice odata i u Sloveniji

Na Prešernovom trgu u Ljubljani minutom ćutnje odata je pošta žrtvama u Srebrenici, a prisutni su se mogli upisati i u knjigu žalosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.07.2016.

21:15

Počast žrtvama Srebrenice odata i u Sloveniji
Foto: Tanjug

Komemorativni skup je organizovao Kulturno-prosvetni zavod Averoes.

Sećanje na Srebrenicu održano je i u slovenačkom parlamentu gde je predsednik parlamenta Milan Brglez rekao da kao i prethodnih godina i danas mora da se radi na tome da "srebrenički krici užasa nikada ne budu zaboravljeni" i da "solidarnost i saosećanje sa žrtvama budu nepokolebljivi".

On je rekao da se na današnji dan pre 21 godinu na području Srebrenice počeo izvoditi "plan koji za postizanje nacionalističkih ciljeva nije birao sredstva pa makar ona očito prkosila zajedničkim civilizacijskim normama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: