"Nećemo priznati genocid u Srebrenici jer ga nije bilo"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je da taj entitet nikada neće priznati genocid u Srebrenici jer se, kako je rekao, on nije ni dogodio.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.07.2016.

12:57

Foto: Tanjug, arhiva

Istakavši da Bošnjaci manipulišu brojem žrtava, te da se počelo sa, kako je rekao, lažnom pričom od 8.700 stradalih, haški tribunal smanjio na 5.000 sada se barata sa 4.000.

"Mi ne znamo šta je istina. Ne bežimo od toga ali hoćemo da se istina utvrdi", kaže Dodik.

On je rekao da je predlagao neutralnu komisiju koja će ispitati slučaj, "a ne da se barata nametnutim izveštajem koji je pod pritiskom Pedija Ešdauna natrao tadašnje vlasti RS da ga prihvate i njime barataju".

"Meni je žao što to govorim na današnji dan. Nemam nameru da bilo čiji bol umanjim ali ovo je postala isključivo politička tema", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Inače, danas u Potočrima niko od zvaničnika RS nije prisustvovao, a lider opozicione LDP Čedomir Jovanović je uoči komemoracije izjavio da veruje da će doći dan kada će u Srebrenici zajedno stajati pedstavnici vlasti Srbije i Srpske.

Danas se obeležava 21 godina od kada su snage Vojske Republike Srpske 11. jula 1995. ušle u Srebrenicu i potom počinile ratni zločin ubivši oko 8.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: