Bosanski mediji kritikuju vašarsku atmosferu u Srebrenici

Prodavci iz različitih gradova u BiH od ranih jutarnjih sati su u Srebrenici gde na štandovima prodaju različite predmete od kojih su mnogi neprimereni mestu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.07.2016.

09:21

Bosanski mediji kritikuju vašarsku atmosferu u Srebrenici
Foto: Gettyimages

To je danas, 21 godinu od kada su snage Vojske RS 11. jula 1995. ušle u Srebrenicu i potom počinile ratni zločin ubivši oko 8.000 ljudi, objavio Klix.ba.

Na štandovima koji se nalaze svega stotinjak metara od Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari mogu se videti majice s brojem 8.372 koji asocira na broj srebreničkih žrtava tokom genocida 1995. godine, ali i tepihi, srebrenički cvetovi, slatkiši, knjige, zastave i sl.

Kako javljaju reporteri portala Klix.ba mnogo je prodavaca koji nude ćevape, jagnjetinu, sokove, ali i bižuteriju i druge poklone.

Cijene nisu iste na svakom štandu, a kako kažu prodavci, cena zavisi od nabavke i daljine puta s kog su došli.

Kažu da dobro zarade, a neki od njih u Srebrenicu dolaze svake godine.

Podsećamo, načelnik Srebrenice Ćamil Duraković prošle je godine obećao da će se povesti računa o ovom aspektu obiežavanja genocida u Srebrenici, poručivši da dženaza u Potočarima nije vašar, mesto za transparente i selfije, piše Klix.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: