Vulin: Važnija im pravna definicija Srebrenice od žrtava

Ćamil Duraković i Bakir Izetbegović nisu oprostili Aleksandru Vučiću što je "pretekao" linč prošle godine u Srebrenici, kazao je ministar Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.07.2016.

13:13

Vulin: Važnija im pravna definicija Srebrenice od žrtava
Foto: Tanjug, arhiva

On je dodao da Vučiću još više nisu oprostili što se pred ruljom nije povio i što nije ponizio ni sebe ni svoj narod i umesto da kažu imena onih koji su pokušali da ga ubiju, oni govore o Vučiću.

"Zapravo govore o sebi, tako su rekli da im je vaznija pravna i politička definicija Srebrenice od Srebrenice same i da im je bitnija politka od žrtava", rekao je Vulin Tanjugu i dodao da iako predsednik srpske vlade nije u Srebrenici, organizatori obeležavanja ne prestaju da govore o njemu.

Kako je istakao Vulin, načelnik opštine Srebrenica Duraković i organizacioni odbor obeležavanja zločina u toj opštini neprekidno objašnjavaju "zašto je Vučić bio u Srebrenici, i šta bi Vučić trebalo da govori i misli".

"Verovatno će i za svoje reči okriviti Vučića i žaliti se da im je uzeo dan. Ono sto ne smeju da mu kažu u lice govore putem medija, a umesto da kažu imena onih koji su pokušali da ubiju Vučića, oni govore o Vučiću", rekao je ministar.

Zapravo tako, smatra Vulin, govore o sebi i tako su rekli da im je važnija pravna i politička definicija Srebrenice od Srebrenice same i da im je bitnija politika od žrtava.

"Vučić je u Srebrenici ponudio saosećanje i hrabrost, uzvratili su mu kamenicama, strahom i mržnjom, svako daje ono sto ima", istakao je Vulin, podsetivši da je Aleksandar Vučić pre godinu dana preživeo linč u Srebrenici.

"Ćamil Duraković i Bakir Izetbegović mu nisu oprostili sto je pretekao, a još više što se pred ruljom nije povio i što nije ponizio ni sebe ni svoj narod. Iako predsednik Vlade nije u Srebrenici, organizatori obeležavanja ne prestaju da govore o njemu", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: