Josef Levi: Što bi rekao Švarceneger - I'll be back

Jevrejska opština Beograd priredila je u dvorištu beogradske sinagoge "Sukat Šalom" prijem povodom odlaska ambasadora Izraela u Srbiji Josefa Levija.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 07.07.2016.

23:08

Josef Levi: Što bi rekao Švarceneger - I'll be back
Foto: Tanjug

Ambasador Levi rekao je da je iskreno zavoleo Srbiju i srpski narod, izrazivši nadu da će imati novu priliku da se nađe u Beogradu "među svojim srpskim prijateljima".

"Što bi rekao Švarceneger - vratiću se (I'll be back), ali ne znam kako. Puno vas volim", poručio je Levi i dodao da će gde god da ode biti "ambasador Srbije".

"U moje lično ime i u ime svoje porodice želim da vam zahvalim. Pet godina se plašim da ću morati da kažem - gotovo je, i taj momenat je došao. Bile su to neverovatne godine", rekao je Levi. Savetnik premijera Srbije za regionalnu saradnju i vere Vladimir Božović, obraćajući se prisutnima u ime Aleksandra Vučića, zahvalio je ambasadoru Leviju na svemu što je učinio za unapređenje odnosa Srbije i Izraela, dodavši da je Levi prijatelj srpskog naroda od svog prvog dolaska u Srbiju 1999. godine.

"Gospodin Levi je svim srcem i znanjem spoznao srpski narod i Srbiju, kojima je diplomatskim umećem predstavio svoj mučenički, jevrejski narod, zbližio je naše dve zemlje i gde god da ode, biće ambasador ne samo Izraela, nego i Srbije", rekao je Božović.

Potpredsednik Jevrejske opštine Beograd Jakob Salom ocenio je da je ambasador Levi imao važnu ulogu u kreiranju i primeni Zakona o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama holokausta koje nemaju živih naslednika i bio prisutan na svakom obeležavanju značajnih momenata u istoriji jevrejskog i srpskog naroda.

On je ambasadoru uručio plaketu i orden zahvalnosti, koji je nazvao "medaljom prijateljstva".

Prijemu su prisustvovali i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar kulture Ivan Tasovac i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Među zvanicama bili su i glavni rabin jevrejske zajednice u Srbiji Isak Asiel, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, funkcioner Demokratske stranke Dragan Šutanovac, članovi diplomatskog kora i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života.

U umetničkom delu programa učestvovali su operski pevači Jael Sajag i Bojan Bulatović, koji su uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", kao poklon ministra odbrane Zorana Đorđevića, izveli himne Izraela i Srbije, a na kraju prijema priređen je vatromet uz zvuke izraelske himne na srpskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: