I srpski "migovi" presreli i pratili izraelski avion

Lovci MiG-29 Vojske Srbije presreli su u 10.30 avion izraelske kompanije "El Al" i pratili ga dok je leteo iznad srpske teritorije zbog dojave o bombi u avionu.

Izvor: B92, Blic

Utorak, 05.07.2016.

14:18

I srpski
Foto: Beta/AP, arhiva

"Blic" javlja da su u Ministarstvu odbrane Srbije potvrdili da su srpske letelice pratile avion koji je iz Njujorka leteo za Tel Aviv.

"Dežurni lovci MiG-29 na aerodromu Batajnica presreli su avion izraelske avio-kompanije i pratili ga celom teritorijom Srbije od ulazne do izlazne tačke", rekli su u ministarstvu.

Putnički avion na letu Njujork - Tel Aviv danas su iznad Evrope presreli i hrvatski "migovi" nakon što su pilotu primili dojavu o bombi u letelici.

Izraelski avion tipa boing 747 leteo je iz Njujorka prema Izraelu kada su ga presrela dva švajcarska aviona FA-18, a nakon toga kako javljaju zagrebački mediji, i hrvatske letelice uspešno su ispratile putnički avion kod je leteo vazdušnim prostorom te zemlje.

Hrvatski "migovi" podigli su se oko 10 h, pre italijanskih vazduhoplovnih snaga, a akciju je naredio nadležni NATO štab sa sedištem u Španiji. Opširnije u posebnoj vesti.

Avion kompanije El AL bezbedno je sleteo na aerodrom kraj Tel Aviva. Više detalja biće poznato nakon pregleda letelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: