Tereza Mej: Moramo imati jasnu pregovaračku poziciju

Britanska ministarka Tereza Mej rekla je da Britanija mora da ima jasan stav kod pregovaračke pozicije sa EU nakon Bregzita, a pre aktiviranja člana 50.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 03.07.2016.

15:45

Tereza Mej: Moramo imati jasnu pregovaračku poziciju
Foto: GettyImages

Britanci su na referendumu 23. juna izglasali da napuste EU, nakon čega je premijer Dejvid Kameron podneo ostavku pošto je predvodio kampanju za ostanak, podsetio je Rojters.

Kameron je rekao da će njegov naslednik morati da odluči kada da aktivira član 50, formalni korak kojim počinje proces pregovaranja o uslovima odlaska Britanije iz EU, podseća Rojters.

"Ono što je važno je da to uradimo u pravom vremenskom okviru i na način da dobijemo dobar sporazum za Ujedinjeno Kraljevstvo", rekla je Mej za tv kanal ITV, ponavljajući da ona ne bi aktivirala član 50 ove godine.

Tereza Meje je visoka zvaničnica Konzervativne stranke, jedan od vodećih zagovornika izlaska Britanije iz EU i sada vodeći kandidat za novog britanskog premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: