Od sutra trodnevna žalost u Srednjebanatskom okrugu

U celom Srednjebanatskom okrugu od sutra će biti proglašena trodnevna žalost povodom tragedije u Žitištu u kojoj je poginulo pet osoba.

Izvor: B92

Subota, 02.07.2016.

10:00

Od sutra trodnevna žalost u Srednjebanatskom okrugu
Foto: Tanjug

To je za Tanjug potvrdio predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević.

Ta odluka je doneta jutros na vanrednoj sednici skupštine opštine kojoj su pored rukovodstva opštine prisustovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, načelnik Srednjebanatskog okruga Dušan Šijan i gradonačelnik Zrenjanina Ccedomir Janjić.

Vučurević je potvrdio da je preminulo pet osoba, dve ženske osobe i tri muškarca.

Prema njegovim rečima, situacija u tom mestu posle noćašnje tragedije je jako teška.

On je nešto ranije jutros izjavio da je tragedija u kojoj je osumnjičeni Z.S. u kafiću Makijato u tom mestu ubio petoro, a ranio oko 20 ljudi, nezapamćena ne samo u toj sredini, nego možda i u državi.

Vučurević je dodao da lokalne vlasti i dalje čekaju ishod krvavog pira koji je verovatno proistekao iz neke porodične svadje ili nesporazuma i da se nadaju da će se povredjeni oporaviti.

Predsednik opštine je naveo da će zbog tragedije biti otkazana manifestacija "Pile fest", koja se trenutno održava u Žitištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: