Džihadisti zarobili sirijskog pilota čiji se avion srušio

Avion sirijske vojske srušio se u planinama kod Damaska, a mediji prenose različite informacije o razlozima za njegov pad i sudbini pilota.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

15:49

Džihadisti zarobili sirijskog pilota čiji se avion srušio
Foto: Thinkstock

Opservatorija za ljudska prava tvrdi da su džihadisti zarobili pilota dok zvanična agencija SANA javlja da se avion srušio zbog tehničkog problema i da je potraga za pilotom u toku.

"Nije poznato da li se avion srušio zbog tehničkog kvara ili su ga pogodili pobunjenici", rekao je šef Opservatorije Rami Abdel Rahman za AFP.

Pilot se katapultirao i sleteo kod grada Džajrud na 60 kilometara severoistočno od Damaska, rekao je on i dodao da je pilota uhvatila mala islamistička grupa Nusrat al-Mazlum koja ga je potom predala neidentifikovanoj drugoj grupi.

Sa druge strane, pobunjenička grupa Džajs al-Islam (Armija islama) koja kontroliše okolinu Damaska, tvrdi da je ona pogodila avion i zarobila pilota.

U međuvremenu, zvanična sirijska agencija SANA objavila je da se avion srušio zbog tehničkog problema i da je potraga za pilotom u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: