Korbin bez kompasa: Žestoke kritike zbog jevreja i ID

Lider opozicione britanske Laburističke partije Džeremi Korbin kritikovan je zbog komentara tokom objavljivanja istrage antisemitizma u redovima stranke.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

00:11

Korbin bez kompasa: Žestoke kritike zbog jevreja i ID
Tanjug/AP

"Naši jevrejski prijatelji nisu ništa više odgovorni za postupke Izraela i vlade (Benjamina) Netanijahua nego što su naši muslimanski prijatelji odgovorni za razne Islamske države ili organizacije", rekao je danas Korbin.

Vođa laburista je negirao da je uporedio Izrael sa ekstremistima Islamske države.

Glavni rabin u Velikoj Britaniji Efraim Mirvis nazvao je Korbinove komentare "uvredljivim" i rekao da su njegovi postupci izazvali "čak i veću zabrinutost" u jevrejskoj zajednici.

Korbin, koji je izgubio podršku poslanika Laburističke partije posle britanskog referenduma o članstvu u EU, uspostavio je nezavisnu istragu pošto je nekoliko članova stranke suspendovano zbog antisemitskih komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: