"Doktorat Malog nije podnet Odboru za profesionalnu etiku"

Pitanje validnosti doktorata gradonačelnika Beograda Siniše Malog nije podneto Odboru za profesionalnu etiku, koji će se baviti pitanjima plagijata.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

23:33

Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio prorektor za nauku Univerziteta u Beogradu Živan Lazović.

"Univerzitet je tražio da se o izveštaju komisije Fakulteta organizacionih nauka izjasni Veće naučnih oblasti pravno-ekonomskih nauka, ali ono to nije želelo da učini dok se ne donese opšti akt koji reguliše postupak i tela za utvrđivanje plagijata. Sada takav akt postoji", kazao je Lazović za dnevni list "Danas".

Senat Beogradskog univerziteta (BU) usvojio je 22. juna Pravilnik o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova, Kodeks profesionalne etike, Pravilnik o radu etičkih komisija i odbora za profesionalnu etiku BU.

Siniša Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije" na Fakultetu organizacionih nauka (FON) u Beogradu.

Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u plagirano.

Afera doktorskih plagijata u Srbiji otvorena je u junu prošle godine nakon što su trojica naučnika iz Srbije koji rade na britanskim univerzitetima javno osporili verodostojnost doktorata aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je zvanje doktora nauka stekao na Megatrend univerzitetu.

U međuvremenu je osporen i doktorat predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: