Vulin: Majke Srebrenice deo licemerne političke igre

Ministar za rad u tehničkoj vladi Aleksandar Vulin izjavio je gostijući na RTS da mu je žao što su Majke Srebrenice deo “licemerne političke igre”.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

08:54

Vulin: Majke Srebrenice deo licemerne političke igre
Foto: Tanjug

Kako kaže, takvo ponašanje prema Srbiji ne može proći bez reakcije.

Osim toga, dodaje i da od predstavnika Srbije nikada nisu došli "loši signali" i da nije napravljen nikakav gest koji bi izazvao nestabilnosti u regionu.

Vulin je i juče poručio "da su Majke Srebrenice sebi dopustile da postanu deo ružne političke igre bošnjačkih političara".

"Aleksandar Vučić je preživeo pokušaj ubistva u Srebrenici, to, izgleda, ni Majke Srebrenice ne mogu da mu oproste", ocenio je tada Vulin.

Majke Srebrenice preuzele su na sebe odgovornost za odluku da u Potočare 11. jula ne može da dođe niko od srpskih zvaničnika koji ne priznaju genocid.

U otvorenom pismu srpskom premijeru Aleksandru Vučiću, koje prenosi sarajevska agencija Patria, one takođe navode da nikada "neće dozvoliti da im neko ukrade taj dan", kao što je to bio slučaj 2015.

"Mi, majke Srebrenice poručujemo srbijanskim vlastima: Svako ko negira genocid u Srebrenici nepoželjan je u Potočarima 11. jula. To je naša odluka i niko se nema pravo u to mešati", navodi se u pismu, čiji faksimil je objavio i sarajevski portal 24sata.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je nedavno da u Potočarima 11. jula nisu poželjni pojedinci i predstavnici institucija koje negiraju genocid, ali je istakao da uprkos tome ta opština želi dobru saradnju sa Srbijom.

Mandatar Aleksandar Vučić nakon toga je rekao da su predstavnici Srbije razumeli poruke iz Srebrenice i da ne žele da prave problem na komemoraciji u Potočarima.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izjavio je i da u smeštajnim kapacitetima za migrante u Srbiji trenutno ima 538 migranata, a da na prelazima Horgoš i Kelebija nema više od 200.

On je za Radio-televiziju Srbije ocenio da nema velikih grupa migranata i da se nada da Hrvatska više neće zatvarati granični prelaz Batina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske juče je saopštilo da je na graničnom prelazu Batina, prema Srbiji, postavljena ograda radi sprečavanja eventualnog nezakonitog ulaska u Hrvatsku, zbog čega je taj prelaz u sredu uveče bio zatvoren za saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: