Ko je odgovoran za smrt prodavca lubenica?

Nakon rasprave sa komunalnom policijom, na svom radnom mestu preminuo je prodavac lubenica Vladimir Marinković.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

20:33

Ko je odgovoran za smrt prodavca lubenica?

Na radnom mestu Vladimira Marinkovića prodavca koji je nakon rasprave sa komunalnom policijom, preminuo od infarkta, nalaze se lubenice koje nije stigao da proda ali i venci, cveće i sveće.

“Nismo se družili ali poznavao sam njegovog sina i njega, došao je tu, svaki dan mu tu naplaćuju kazne po pet, sešt kazni,svaka kazna je po 5,6 hiljada i to mu je davao na ruke a prošle godine je milion i po dinara dao samo za kazne. Ponovo su došli da mu naplate kaznu,zato sto su one lubenice bile tamo možda malo manje nego sad. Došao je taj komunalac i hteo da mu naplati kaznu i Vlada mu je rekao da je bolestan i da ne sme da se nervira,a ovaj mu je rekao da će pored njega da proživi i treći infarkt,onda ga je udario ramenom i Vlada je pao“, rekao je prodavac Nikola Radojičić.

Kolege i prijatelji sa pijace, odlučili su da prodaju preostale lubenice i da novac od prodaje predaju porodici pokojnog Vladimira.

“Organizovali su da se prodaje ono sto je ostalo njegovo, lubenice da ne propadanu ,našao je čoveka da mu prodaje to da ne bi bacio covek, mnogo je robe tamo i cveća i on je radio dugo ovde preko 15 godina, šta je bilo među njima tamo ja nisam bio u toku događaja ali desilo se sto se desilo i to nije u redu, ne valja ni sa jedne ni sa druge strane, on je otisao a ovaj...“, naveo je Radojičić.

Zbog ovog incidenta oglasio se i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je rekao da nikada nije i da neće tolerisati nasilničko ponašanje ljudi u uniformama ali i da je vazno da se sacekaju rezultati ove istrage.

“Svrha Komunalne policije je da uvede red u grad kako bi on bio bolje mesto za život i da omogući građanima da se osete bezbedno. Oni nisu tu da bi demonstrirali moć prema našim sugrađanima. Ipak, mislim da nije dobro da se prerano donose bilo kakvi zaključci ili da se pojedinci i institucija osuđuju“, naveo je Mali.

U međuvremenu, Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd)tokom dana izvela je performans tokom kojeg su bacili 200 kilograma lubenica na sedište Komunalne policije u Beogradu ali i i na svom fejsbuk profilu da očekuje ostavku Nikole Ristića i istragu brojnih neprihvatljivih postupanja komunalne policije od samog svog osnivanja"

Mi smo pokušali da dobijemo sagovornika ispred komunalne policije, ali smo dobili odgovor je u toku interna kontrola u koju su uključene i druge nadlezne službe i da odgvor nećemo dobiti do kraja istrage što ce biti sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: