BG: Major pretio spaljivanjem, odustao od suicida, ali...

Major Vojske Srbije Danilo Mladenović pretio je da će se spaliti u znak protesta u centru Beograda ispred zgrade Ministarstva odbrane u Birčaninovoj ulici.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

17:34

BG: Major pretio spaljivanjem, odustao od suicida, ali...
Screenshot

Nakon višesatne drame drame major Mladenović odlučio je da odustane od suicidne namere i napusti mesto na kome je protestovao.

Novica Antić, predsednik vojnog sindikata Srbije, čiji je Mladenović član, rekao je za "Blic" da je postignut dogovor sa ministrom odbrane i da će u četvrtak u 12 sati, ministar primiti vojnu delegaciju, Mladenovića i članove sindikata na razgovor o rešavanju njegovog statusa.

Nakon toga, Mladenović je otišao uz napomenu da će se vratiti ukoliko se na tom sastanku ne bude rešio njegov problem.

Major se danas popodne polio benzinom ispred zgrade Ministarstva odbrane jer je nezadovoljan što nakon više pokušaja nije unapređen.

Psiholozi i pregovarači su razgovarali s njim, dok vojska je vojska obezbeđivala mesto.Ispred zgrade ministarstva prisutni su bili i pripadnici policije, vatrogasci i medicinsko osoblje.

Kako je major Mladenović, koji je vojni lekar iz Niša, rekao novinarima, on je na ovaj način protestovao zato što je od 2011. godine želeo da bude načelnik odeljenja fizijatrije Niške bolnice što mu nije bilo omogućeno.

Major je rekao da je protestovao već nekoliko dana ispred Ministarstva, i da je sinoć odveden na VMA, ali da se vratio ispred zgrade odlučan da istraje u svojim namerama.

Major Mladenović je tokom višesatne drame izjavio da će ostati ispred zgrade Ministarstva odbrane dok ga ne primi neko od nadležnih.

Major Danilo Mladenović je vojni lekar iz Niša, koji je u sudskom sporu sa Ministarstvom odbrane oko čina i mesta na koje treba da bude raspoređen. Tvrdi da je sud doneo nekoliko presuda u njegovu korist.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je najpre da nije poznato zašto se major odlučio na taj čin, javio je RTS.

Nedugo zatim Ministarstvo odbrane oglasilo se saopštenjem o slučaju majora Mladenovića. Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: