"Gurnuli Tatona?" "Ne, Bože sačuvaj, šta ti pada na pamet"

Ponovljeno suđenje navijaču Partizana Đorđu Preliću za ubistvo Brisa Tatona u Beogradu nastavljeno je u Beogradu saslušanjem svedoka odbrane.

Izvor: Beta

Petak, 01.07.2016.

11:58

Foto: Tanjug

Taton (28) je prebijen 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza.

Preminuo je 12 dana kasnije od zadobijenih povreda. Suđenje je ponovljeno zbog toga što je Prelić, koji je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora, nakon izručenja Srbiji 2014. godine tražio novo suđenje.

Svedok odbrane Predrag Simić rekao je da mu je poznato oko čega se vodi postupak, da je razvoj situacije pratio putem medija i da "zna da je došlo do sukoba dve navijačke grupe u kojim je jedan momak stradao".

Na pitanje advokata odbrane Dragoslava Ognjanovića da li se seća tog dana, Simić je odgovorio da se seća tog dana i nekih upečatljivih scena.

"Došao sam na stadion oko dva sata pre početka utakmice, bio sam u restoranu stadiona Partizana, a kada sam izlazio iz bašte restorana u susret mi je išao okrivljeni u slučaju Ivan Grković", istakao je Simić.

On je dodao da mu je Grković, sa kojim je "imao drugarski odnos", tada kazao da se na Obilićevom vencu dogodio "strašan incident u kojem je čovek pao s velike visine i udario glavom na beton".

Simić je kazao da je Grkovića pitao "da ga (Tatona) neko nije gurnuo", na šta mu je Grković odgovorio: "Ne, Bože sačuvaj. Šta ti pada na pamet?".

Na pitanje sudije Olivere Pajić da li je nekoga obavestio o tome što mu je Grković tada rekao, Simić je kazao da nije jer ga nadležni organi nisu pozvali da svedoči.

Simić je potvrdio da je tog dana na utakmici Partizana i francuskog Tuluza video Đorđa Prelića, Ivana Grkovića, Dejana Puzigaću i Ljubomira Markovića, osuđene za ubistvo Brisa Tatona.

Na današnjem ročištu nisu se pojavila četvorica pozvanih svedoka, a suđenje će biti nastavljeno 6. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: