Kada će Bela Palanka dobiti vlast?

Bela Palanka jedina je opština u Srbiji koja trenutno nema legitimnu vlast.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

16:33

Kada će Bela Palanka dobiti vlast?
Foto: Tanjug

Aktuelnoj garnituri istekao je mandat, poništeni izbori nisu ponovljeni u zakonskom roku, a ni privremeni organ još nije uveden.

Iako mu je pre skoro mesec dana istekao mandat, predsednik opštine Bela Palanka i dalje je na dužnosti.

Kaže, iz nadležnog ministarstva ima uverenje da je sve legalno.

“Dobio sam mišljenje da do izbora novog predsednika ili novog rukovodstva ili do postvaljanja privremenog organa , jer izbori nisu održani, mogu da obavljam dušnost pred.opštine. Smatram da i dalje obavljam tu dužnost, pre svega, u interesu lokalne samouprave i naših građana. Transferi su u redu, redovno idu obaveze prema JP“, rekao je predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković.

Fotelju nije napustio, ali nakon izbora, gde je ispred SDS-a ponovo dobio poverenje građana, partiju jeste. Na njegovoj članskoj karti sada piše SNS.

“Upravo podrška koja je tadaa dobijena , negde oko tri i po hiljade glasova, skoro polovina biračkog tela, dobijena je , pre svega, zbog ljudi koji čine taj tim, zbog nas koji smo u toj priči, tako da smatram da ćemo i na narednim izborima dobiti tu podršku“, baveo e Miljković.

U belopalanačkom SNS-u, međutim, još ne priznaju nove članove.

Izvršni Odbor SNS još nije dao nijednu zvaničnu informaciju“, rekao je Aleksandar Simić iz SNS.

Izbori u aprilu, na kojima je lista SDS-a dobila najviše glasova, poništeni su zbog brojnih nepravilnosti. Novi nisu održani jer je izborna komisija prvo odbila nalog za ponavljanje, a zatim je istekao zakonski rok. Opozicija od Vlade traži hitno uvođenje privremenog organa i upozorava da aktuelna većina upravlja opštinom bez legitimiteta.

“Smatramo da nije normalno da neko ko je četiri godine vršio vlast i protiv koga je bilo niz optužbi i primedbi da nije bilo dobro i da nije funkcionisalo na pravi način, da je bilo zapošljavanja, neregularnog trošenja, itd.. da se pružaa prostor da još u ovom vakuumu i dalje to rade“, naveo je Rade Mitrović iz SPS.

U Beloj Palanci bez posla je skoro dve hiljade ljudi. Od oko hiljadu zaposlenih, većina radi u javnom sektoru. Dok stranke čekaju razrešenje političke krize, građani jedne od najsiromašnijih opština ne veruju da će im to doneti bolje dane.

Ova opština jedinstvena je i po tome što će u njoj šesti put od 2000. godine biti uvedene privemene mere. Stanovnike Bele Palanke ponovljeni izbori očekuju tek na jesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: