Putin: Bregzit izbor građana, ali biće traumatskih efekata

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da će se "traumatski efekti" odlaska Velike Britanije iz Evropske unije (EU) (Bregzit) osetiti "duže vreme".

Izvor: Beta/AFP

Četvrtak, 30.06.2016.

16:40

Putin: Bregzit izbor građana, ali biće traumatskih efekata
Foto: Gettyimages

"Bregzit predstavlja izbor britanskih građana. Nismo se mešali niti ćemo se mešati u njihov izbor", rekao je Putin obraćajući se ruskim diplomata.

Prema njegovim rečima, jasno je da će se "traumatski efekat" rezultata referenduma održanog 23. juna osetiti "duže vreme".Putin je rekao da će pažljivo pratiti pregovore između EU i Velike Britanije i kako će oni uticati na Evropu i Rusiju.

Ruski predsednik je u prvoj reakciji posle referenduma rekao da je to posledica "površnog i drskog ponašanja" brtianske vlade koja je organizovala to glasanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: