Ministar suspendovao komandanta SAJ

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović privremeno je suspendovao komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Radosava Lješkovića.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

19:59

Default images
Thinkstock

To je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

“Komandant Specijalne antiterorističke jedinice se privremeno udaljava sa rada zato što je protiv imenovanog od strane Osnovnog suda u Podgorici, po optužnom predlogu Osnovnog državnog tužilaštva, pokrenut krivični postupak zbog krivičnog dela pomoć izvršiocu posle izvršenog krivičnog dela“, navodi se u saopštenju MUP-a, prenosi RTCG.

Dodaje se da se za vreme privremenog udaljavanja sa rada iz Uprave policije, Lješkoviću oduzima službena legitimacija i oružje koje mu je povereno za vršenje poslova.

„Privremeno udaljenje sa rada će trajati do okončanja krivičnog postupka“, dodaje se u saopštenju.

Kako je pojašnjeno iz MUP-a Crne Gore, rešenje je doneto shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima kojim je propisano da će policijski službenik biti privremeno udaljen sa rada, ako je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog krivičnog dela sa elementima korupcije ili krivičnog dela učinjenog na radu ili u vezi sa radom, i trajaće do okončanja krivičnog postupka.

U saopštenju MUP-a se dodaje da je Danilović potpisao rešenje nakon što je direktor Uprave policije Slavko Stojanović podneo obrazloženi predlog za donošenje rešenja o privremenom udaljenju i nakon što je sproveden zakonom predviđen postupak koji prethodi donošenju rešenja, navodi RTCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: