Merkelova: Ne želim da čujem da u BiH nema dogovora o EU

Nemačka kancelarka smatra da je BiH napravila veliki napredak na putu ka evropskim integracijama i ne želi da čuje da u BiH nema dogovora o nastavku tog puta.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.06.2016.

15:51

Merkelova: Ne želim da čujem da u BiH nema dogovora o EU
Foto: Tanjug, arhiva

Nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH u Berlinu, Angela Merkel je na konferenciji za novinare rekla da podržava sve pozitivne procese koji se dešavaju u BiH i ponudila svu moguću pomoć svoje zemlje.

"Nemačka će učiniti sve da pomogne BiH na njenom putu, kako finansijski, tako i u drugom obliku", rekla je Merkelova, koja smatra da je nemačko-britanska inicijativa omogućila značajan napredak BiH, ali da pred BiH stoji još puno posla koji nije jednostavan.

"Želim da zahvalim članovima Predsedništva BiH što su uvek pokazivali da žele da rade zajedno i uklone probleme na tom putu", dodala je nemačka kancelarka, preneli su mediji u BiH.

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je istakao da je zahvaljujući nemačko-britanskoj incijativi put BiH pokrenut prema EU.

Izetbegović je zamolio Merkelovu da Nemačka pomogne BiH kako bi se zemlja nosila sa konkurencijskim pritiskom koji nosi prilagođavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Prema njegovom mišljenju, stvara se virtuelni problem u vezi sa SSP-om s obzirom na to da je BiH, kako je rekao, dobila ponudu od EU kakvu do sada nijedna zemlja nije dobila.

"Problem je daleko manje nego što se predstavlja. Zamolio sam Merkelovu da Nemačka pomogne finansijski da se taj udar podnese. Nadam se da će doći do zrelih odluka nas lidera i da ćemo uspjeti da BiH konačno dobije svoj upitnik", rekao je Izetbegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: