Smrt na pijaci: Saslušan "komunalac", prodavci optužuju

Komunalni policajac G.B. je saslušan pošto ga Ljiljana Marinković tereti da je odgovoran za smrt njenog supruga Vladana, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

21:33

Smrt na pijaci: Saslušan
screenshot

Nalog za saslušanje je izdalo Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon smrti Vladana Marinkovića, trgovca lubenicama, koji je u sredu preminuo na Vidikovačkoj pijaci u Beogradu.

On je, zasad, saslušan samo u svojstvu građanina, na okolnosti koje su se u sredu dogodile na Vidikovačkoj pijaci, navode iz MUP Srbije.

“Komunalni policajac tvrdi da nije prešao granice svojih ovlašćenja, nego da je sve radio po zakonu“, kažu iz MUP-a.

Kako "Novosti" saznaju, VJT je policiji naložilo da sasluša i kolegu G. B., koji je bio sa njim u patroli, ali i Ljiljanu Marinković, suprugu preminulog. Rezultati obdukcije, po okončanju biće prosleđeni VJT.

Inače, Vladan Marinković biće sahranjen u petak u rodnom Šapcu. Njegova smrt uzburkala je javnost, posebno trgovce na pijaci, koji, kako navode, svakodnevno kako kažu, preživljavaju torturu "komunalaca".

Sa porodicom preminulog, ni u četvrtak niko od čelnika Komunalne policije nije kontaktirao.

Na Vidikovačkoj pijaci, na mestu gde je Vladan izdahnuo, prodavci, ali i njegove stalne mušterije palili su sveće. Trgovci, koji su bili i svedoci nesrećnog događaja, izneli su svu Vladanovu robu kako bi je prodali i novac dali porodici. Čak su, u znak protesta, i tezgu sa bostanom namestili kako je i u sredu stajala.

“Hteli su da mu naplate kaznu samo zato što je paleta sa lubenicama bila 20 centimetara van pijačnog prostora. Njemu, čoveku koji redovno plaća pijačninu! A za to vreme kamioni puni bostana, stajali su dole niže na ulici i iz njih su nelegalno prodavali. Ali, oni su im davali mito svakog dana, a Vlado to nije hteo. Bio je pošten i zato je i stradao“, priča jedan od prodavaca Mile R.

Trgovci na pijaci tvrde da se baš iz tog razloga što nije želeo da plaća reket, komunalni policajac P. B. okomio na Marinkoviće.

“Pravio bi im problem i kada bi tri saksije sa cvećem zakačili na ogradu. Dnevno su mu pisali i po pet kazni. Ista situacija je i sa svima nama. Traže sitnicu kako bi pisali prijave, a pošto ne želimo da im dajemo novac na ruke, plaćamo im ručkove u obližnjem restoranu. Svi preživljavamo istu torturu, samo imamo jače srce nego Vlado“, govori Mile.

U četvrtak na Vidikovačkoj pijaci komunalne policije nije bilo.

“Još ne mogu da verujem šta se dogodilo i da Vlade nema. Takvo ponašanje ne može ni da se opiše. Komunalac ga je čak i udario ramenom kako bi mu pokazao svoju snagu. Hteo je da mu napiše kaznu, pretio da će mu oduzeti svu robu. Rekao mu je: "Ja radim svoj posao, ja sam ovde vlast!" Svi znaju ko je on, i protiv tog policajca postoji barem sedam, osam prijava za bahato ponašanje. Ne mogu da im oprostim ni to što, kad je Vlado pao, nisu prišli da pomognu. Samo su se udaljili“, navodi Nenad V.

Porodica Marinković navodi da ih niko od nadležnih ili iz Komunalne policije u četvrtak nije pozvao da im bar saučešće izjavi.

“Niko nas nije pozvao. Majka i sestra su pod sedativima, još ne možemo da verujemo šta nas je snašlo. Želim samo prvo da sahranim oca, a onda ćemo videti šta dalje, kakve ćemo korake preduzeti, hoćemo li tužiti Grad“, navodi Miloš Marinković, sin preminulog trgovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: